Inspectie & onderhoud

  • hoge kwaliteit
  • verstand van zaken
  • persoonlijk advies
  • altijd een vast aanspreekpunt

Wij zijn gespecialiseerd in het keuren van elektrische installaties volgens NEN 1010 en NEN 3140. Na afloop krijgt u een uitgebreid rapport dat u kunt indienen bij uw verzekeringsmaatschappij. Overigens geldt de keuringsplicht alleen voor bedrijven.

NEN 1010 en NEN 3140

NEN 1010 en NEN 3140 zijn normen voor de keuring van een elektrische installatie. Uw elektrische installatie moet hieraan voldoen, zodat u de verzekering kunt bewijzen dat uw elektrische installatie goed onderhouden is en dat uw medewerkers in een veilige omgeving werken.

Keuring elektrische installatie

Verzekeringsmaatschappijen eisen tegenwoordig steeds vaker een keuring van de elektrische installatie. Dit wordt bijvoorbeeld gevraagd als u van verzekeringsmaatschappij verandert. Als wij uw installatie hebben gekeurd krijgt u een keurig gedetailleerd rapport waarin alle gebreken van uw installatie staan vermeld. Wij kunnen deze gebreken uiteraard ook voor u herstellen. Als we alle gebreken hebben hersteld, krijgt u een geldige verklaring waarin staat dat uw installatie voldoet aan NEN 1010 en/of NEN 3140.

Neem contact op
Keuring - Inspectie & Onderhoud

“U krijgt een keurig gedetailleerd rapport voor uw verzekering.”

Inspecteur - Inspectie & onderhoud

SCIOS Scope 8 inspectie

Sommige verzekeringsmaatschappijen eisen een SCIOS Scope 8 inspectie. Deze inspectie bevat een vaststaand inspectieplan en is gebaseerd op NEN 3140. Het is verplicht een SCIOS Scope 8 inspectie door een onafhankelijk bureau te laten uitvoeren. Wij doen deze inspectie daarom niet zelf, maar besteden deze uit. De mogelijke gebreken die uit de inspectie voortkomen kunnen wij wel onder handen nemen.

Thermografisch onderzoek

Een belangrijk onderdeel van de NEN 3140 keuring is thermografisch onderzoek. Hoe werkt dit precies? Met behulp van infrarood fotografie kunnen wij temperatuurverschillen visualiseren binnen uw elektrische installatie. Zo ontdekken we bijvoorbeeld overbelaste eindgroepen, slechte verbindingen en warmtelekken. Als we deze risicopunten herstellen kunnen we storingen in de elektrische installatie voorkomen.

Maak een afspraak voor een keuring.

Neem contact op
Scroll naar boven