Clair optiek Sassenheim

De winkel van deze opticien was al beveiligd met een inbraak signalering installatie, maar dat hielp helaas niet tegen winkeldiefstal.

Om winkeldiefstal toch tegen te gaan hebben we hier een camera systeem geplaatst. Deze camera's werken in een computernetwerk en kunnen dan ook door de eigenaar op elke willekeurige lokatie worden bekeken. Nu werkt een camera systeem het beste wanneer het voor de bezoekers kenbaar aanwezig is en hebben we hiervoor een confrontatie monitor opgehangen in de winkel. De beelden van de camera's worden opgeslagen op een harde schijf en kunnen dus altijd bekeken worden.

De camera's zijn tegen het plafond gemonteerd en kunnen twee verschillende beelden genereren. Als eerst kan er een visoog camera geselecteerd worden. Deze optie laat een volledig beeld 360 graden rondom zien. hierdoor kun je dus met 1 camera de gehele winkel overzien. De andere optie is een vierdeling. Deze geeft de mogelijkheid om 4 aparte camera beelden te verkrijgen. Het lijkt dan net of je 4 camera's hebt die je zelf een richting op kan laten kijken.