Power analyzing

 

Power Quality Analyzing is het meten en analyseren van de spanningen en de stromen. Wanneer er problemen in een installatie ontstaan die niet zomaar te verklaren zijn, kan PQA een uitkomst bieden. 

Door het gebruik van o.a. TL verlichting, zware elektrische machines en frequentie regelaars kan het gebeuren dat de stromen en de spanningen vervormd worden. Door deze vervorming kan het gebeuren dat er te hoge of lage spanningen zijn. Hierdoor kunnen apparaten uitvallen of defect raken. In een productie proces betekend dit vaak stilstand. Ook kunnen er door de vervorming te hoge stromen gaan lopen door de installatie en dit kan weer tot gevolg hebben dat de zekeringen vaker en onnodig uitvallen. In het meest ongunstigste geval kan het zelfs tot een overbelasting van kabels en/of verdeelinrichtingen leiden. 

Deze problemen zijn eigenlijk altijd wel op te lossen maar vergen vaak nog wel enig werk. 
Het begint met het overzicht van de installatie en dan kunnen we gaan meten. Dit zal vaak op meerdere punten in de installatie moeten gebeuren. Een meting kan ook over een langere periode lopen, zodat we weten wat r op welk moment van de dag gebeurt. Wanneer we alle gegevens uit de installatie hebben gehaald, kunnen we die gegevens gaan analyseren en uiteindelijk tot een conclusie komen. Het is dus iets meer dan even een metertje aan de installatie hangen en zeggen wat het probleem is.

De meeste mensen hebben geen idee van hun werkelijke energieverbruik. Wij kunnen door middel van een meting u vertellen wat uw gemiddelde verbruik is. Door deze meting kunnen wij ook bepalen of uw hoofdzekering van het energiebedrijf niet te zwaar is. U betaald namelijk een vast recht aan de hand van uw hoofdzekering. Hoe zwaarder de zekering, hoe hoger het vast recht. Bij de eerste aanleg wordt er soms nog wel een te zware hoofdzekering geplaatst in verband met eventuele uitbereidingen die later toch moet nodig zijn. Ook door middel van energie besparingen kan het zijn dat de hoofdzekering lichter kan worden uitgevoerd.