Artikel Rijnland Business

donderdag 27 november 2014 16:24

Naar aanleiding van onze nominatie voor "de sterkste schakel" 2015 door het zakenblad Rijnland Business, is er een artikel geplaatst in het gelijknamige blad.

Elektrotechnisch Installatiebureau Jack van der Meij

|

Kortgezegd houdt Elektrotechnisch Installatiebureau Jack van der Meij zich bezig met alles waar een draadje aanzit, dat varieert van groepenkast tot zonnepaneel en van verlichting tot complete installatie. Daarbij zien Jack van der Meij en mede-eigenaar Chiel Roelofs extra veel uitdaging in industriële projecten. “Daar kun je alles van je vak in kwijt”, zegt Van der Meij.

17 augustus 1987 startte Jack van de Meij het huidige installatiebureau. Destijds met één man personeel. Inmiddels bestaat het team uit vijf man. Van der Meij: “Onze focus van toen op kleinschalige verbouwingen, renovaties en nieuwbouw, is er nog steeds.” “Goed en mooi werk afleveren is onze drijfveer en in de kleinere projecten kun je je kundiger uitlaten”, licht Roelofs toe.

Glinsterende ogen

De focus op kleinschalige projecten neemt overigens niet weg, dat het bedrijf volledig wegblijft bij grote installaties. Daar waar maatwerk wordt geleverd, gaan de ogen glinsteren, zoals veelal bij de industriële projecten. Zo is het bedrijf een jaar lang met gemiddeld vijf man bezig geweest in een vleesfabriek en hebben de mannen een kunststoffabriek van grond af geïnstalleerd, flinke klussen dus. “Zo ben je in een varkensstal aan het werk en zo sta je op pluche”, lacht Van der Meij. “Er is veel afwisseling, ook doordat je elke keer weer met elkaar nieuwe oplossingen bedenkt. Onze radars draaien continu; onze hersenen zullen niet op slot gaan.” Voor Roelofs geldt hetzelfde. “Technieken veranderen en mogelijkheden worden uitgebreider. Je moet continu bijblijven, al is het maar om de normwijzigingen bij te houden.”

Led leasen

E.T.I.B. Jack van der Meij is nadrukkelijk met duurzaamheid bezig door steeds meer ledverlichting toe te passen. “Bij Philips ontwikkelen ze ons tot ledexpert. We merken dat er onder onze klanten hierin interesse is. Philips heeft overigens een mooi concept om de verlichting te leasen. Dit is over het algemeen snel terugverdiend. In verhouding heb je zelfs geen extra kosten, want het bedrag dat je aan lease betaalt, streep je weg tegen het bedrag dat je aan energie bespaart”, legt Van der Meij uit. Roelofs vult aan: “Het leasecontract sluit je veelal voor vijf jaar af en daarna ga je verdienen. Als je uitgaat van 50 000 branduren dan spreek je dus over een lange winstperiode. Overigens zijn de branduren nog wel langer, maar de mate van verlichting neemt na die 50.000 branduren tot 70% af.”

Kostenvoordeel behalen

Voor het team zit de uitdaging in het ontwerpen van installaties: het denkwerk vooraf, de besprekingen en de uitvoering. “Bij grote installaties heb je te maken met de netbeheerder die bepaalt hoe hij energie aan het pand wil leveren”, vertelt Van der Meij. “Bij de kunststoffabriek zag ik een mogelijkheid voor de klant om meer voordeel te kunnen behalen. We wilden de energie op twee punten binnen brengen en moesten daarover in gesprek met de netbeheerder. Aanvankelijk was deze tegen, want ze mogen maar één punt per kadastraal nummer aanbrengen. Je moet dus goed weten waar je het over hebt. Het is een technisch verhaal, maar in het kort komt het erop neer dat de netbeheerder een inkooppunt heeft geplaatst, vanuit waar wij twee voedingspunten en een middenspanningsinstallatie konden aanbrengen.” E.T.I.B. Jack van der Meij bleef klantgericht denken en zorgde voor kostenvoordeel voor de klant, ook al liep het installatiebureau zelf omzet mis hierdoor. Het leverde hen wel een zeer tevreden klant én een nominatie voor de Sterkste Schakel Verkiezing op. ”

E.T.I.B. Jack van der Meij

Cornelis Verolmeweg 11
2171 KV Sassenheim
T 0252 – 21 44 40
E info@etibjackvandermeij.nl
I www.etibjackvandermeij.nl

« Terug